0 0

OPITEC heeft het: Alles voor het knutselen met papier 

Bijna geen ander knutselmateriaal is zo veelzijdig als papier: u kunt het beschrijven, bestempelen, printen, snijden, ponsen,  embossen, vouwen of lijmen. U kunt zelf kaarten maken van papier of prachtige fotoalbums maken met de scrapbooking techniek. De technieken zoals servettentechniek, embossing, décopatch en découpage blijven ook zeer populair. Papier is ook de eerste keuze voor een mooie cadeauverpakking! Op dit moment worden veel cadeaus ingepakt met kraftpapier .

Papier is ook ideaal voor het knutselen met kinderen! De klassieke verjaardagskalender blijft een favoriet. Fotopapier en fotokarton vormen de basis voor persoonlijke fotocadeaus. Wat u ook met papier wilt maken - wij hebben verschillende soorten knutselpapier in verschillende diktes en formaten - van transparant papier en gekleurd papier, natuurlijk papier en crêpepapier tot aan motiefpapier en papier met glitter of in glanzende look. Daarnaast bieden wij u veel accessoires en handig gereedschap het  voor knutselen met papier!

Alles wat u nodig heeft om kaarten te maken

Of het nu gaat om een wenskaart, verjaardagskaart, paas- of kerstkaart, gelegenheidskaart voor geboorte, doop, communie of huwelijk, huwelijksuitnodiging of andere uitnodigingskaarten: een persoonlijk kaartontwerp maakt elke kaart bijzonder! Hier vindt u kant-en-klare kaarten in vele kleuren en vormen. Wij bieden u voordelige kaartensets, dubbele kaarten en passe-partout kaarten met bijpassende enveloppen. Daarnaast hebben wij een verscheidenheid aan materialen zoals motiefponsen, silhouet- en reliëfponsen, stempels, sjablonen, vouwbenen, decoratieve linten, decoratieve tapes, washi tapes, stickers en praktische hulpmiddelen zoals een gatenpons, cirkelsnijders, draai knutselmessen en afstandshouders. 

Leuke mogelijkheden om papier te versieren

Sjablonen, stickers, foam, motiefstempels, stempels, ponsen, randen, glitter- of sieradenstenen zijn geschikt voor het versieren van papier. De embossing techniek is bijzonder geschikt voor het creëren van edele effecten. De handige machines zoals Sizzix Big Shot®, Minc™ of plotter bieden een onbeschrijflijke verscheidenheid aan toepassings- en afwerkingsmogelijkheden voor papier!

De snelste manier is stempelen 

Leuke stempelmotieven en kleurrijke stempelkussens zorgen voor afwisseling en snelle resultaten bij het knutselen met papier. Wij hebben foam stempels, acryl stempels, houten stempels, CraftEmotions siliconen stempels, Fabric Creations™ blokstempels, textielstempels, een woordband stempel en een grote selectie stempelkussens in vele kleuren, waaronder ook Chalky stempelkussens. Met het Rico Design® stempel snijgereedschap voor foam stempels kunt u zelf uw eigen stempels snijden. De NIO-stempels bieden ook de mogelijkheid om uw eigen gepersonaliseerde stempels met individuele teksten te maken. Uitnodigingskaarten kunnen bijvoorbeeld bestempeld worden met datum en naam.

Wat u in gedachten moet houden tijdens het embossen

Met embossing technieken kunt u uw motieven veredelen. Bij het embossen wordt het papier eerst embossed en vervolgens bijvoorbeeld met aquarel geschilderd. Bij het embossing stempelen wordt het gewenste motief gestempeld met een speciaal embossing stempelkussen of geschreven met de embossing pen. Vervolgens wordt embossingpoeder (ook wel sterrenstof genoemd) aangebracht, de poederresten worden eraf geschud en het motief wordt uiteindelijk verzegeld met een föhn. Het is ook mogelijk om zonder reliëfpoeder te werken, dan ontstaat er een stempelafdruk met een krachtige kleur. Wij hebben voor u vele accessoires voor embossing, voor metaal bewerking, voor het embossen met papier en nog veel meer. 

De belangrijkste knutselmachines

Bent u creatief met papier? Dan is de SIZZIX® Big Shot knutselmachine een must. De MINC™ machine daarentegen is een specialist waarmee u uw papier een effectieve glans kunt geven. Nog relatief nieuw zijn de plotters. Met deze uiterst veelzijdige elektronische snijmachines kunt u motieven op papier aanbrengen en tot in detail laten uitsnijden.

Ponsen en embossing met SIZZIX®

Met de SIZZIX® Big Shot en de SIZZIX® Big Shot PLUS (voor grotere formaten tot DIN A4) kunt u met veel aandacht voor detail embossen en stansen. Ontdek de vele mogelijkheden van deze universele machine! De SIZZIX® is een onmisbare hulp bij het scrapbooken, het maken van kaarten en het decoreren van voorwerpen. Wij hebben de originele SIZZIX® accessoires en een grote keuze aan sjablonen voor de SIZZIX® Big Shot. 

Een briljante uitstraling dankzij de MINC maschine

De MINC machine is een innovatieve lamineermachine die uw knutselpapier bedekt met metaalfolie. Het is zeer eenvoudig en het glanzende resultaat is meer dan overtuigend!

Bent u al aan het plotten? 

Een elektronische plotter opent volledig nieuwe mogelijkheden voor u: Hiermee kunt u bijna elk individueel ontwerp en handwerk project realiseren! De plotter snijdt papier en diverse andere materialen. De plotter snijdt zelfs de meest filigrane vormen uit met veel aandacht voor detail. Zo bereikt u indrukwekkende 3D-effecten! Wij bieden de plotters SILHOUETTE CAMEO 3® en Brother ScanNCut CM 300 en CM 700 met ingebouwde scanner - voor het plotten zonder PC-aansluiting.

Versier albums met scrapbooking

Scrapbooking verwijst naar het creatief en individueel ontwerpen van albums en fotoboeken. Wij bieden motiefblokken in verschillende designs en de bijbehorende accessoires zoals linten, stickers en andere accessoires. Hier vindt u de prachtige Clairefontaine motiefblokken Boco Vic en Shibori. Maar Scandinavische Hygge motieven zijn ook in. Zet uw vakantiefoto's in de kijker!

Quilling - knutselen met papierstroken

Met een beetje vaardigheid worden papieren vlechtstroken prachtige kunstwerken! Accessoires zoals een quilling pen, quilling sjablonen, vouwbenen, schaar, pincet, snijmatten, knutselmessen en lijm maken het quilling makkelijker. U kunt bij ons ook complete quilling sets krijgen.

Papier artistiek vouwen

De filigrane origamitechniek vereist enige handigheid, maar wordt beloond met indrukwekkende papieren kunstwerken! Wij bieden u een grote selectie origami- en vouwpapier, waaronder de merken folia®, Clairefontaine en Rico Design®, inclusief complete origamisets met handleiding.

Kies uit felle kleuren en een verscheidenheid aan patronen en stijlen. Breng motieven aan met décopatch, découpage en servettentechniek

Voor de décopatch® en découpage technieken vindt u hier het beste papier en geschikte lijmsoorten. Met de servettentechniek kunt u uw favoriete motieven op verschillende materialen zoals stof, porselein, hout of kaarsen plakken. Onze gevarieerde servettensets hebben prachtige motieven en bieden geweldige ontwerpmogelijkheden! 

Instructies en tips voor het knutselen met papier

Instructies en tips voor beginners en gevorderden zijn te vinden in onze geselecteerde boeken over de verschillende technieken of in onze gratis handleidingen.